“Waar doe ik het allemaal voor? Ik ga toch dood.” Dat vroeg mijn vriendin zich af toen ze mij naar mijn verblijfadres bracht. Ik was even stil. Hoe bedoelde ze dat? En toen ging ze door: “Al die stress, op het werk bijvoorbeeld. Waarom doe ik het nog?”

 

Die gedachten heb ik tot vorig jaar ook weleens gehad toen ik als fulltime moeder dag en nacht bezig was met mijn kinderen verzorgen toen ze nog heel klein waren. De slapeloze nachten en overdag alleen maar verzorgen, opruimen en schoonmaken. Soms dacht ik ook, ik ben hier echt niet voor gemaakt! Natuurlijk weet je wel waarvoor je het doet. Ik had een ijzersterke visie wat onze kinderen betreft. Maar wat doe ik nou voor mezelf? Waar is dat vuur gebleven van toen ik nog een eigen praktijk had en vele cliĆ«nten behandelde? Toen ik het gevoel had dat ik een verschil maakte. In Groningen had ik mijn eigen lichte appartement waar ik super blij mee was. Ik voelde me on top of the world. Wat een tijd was dat! Wat een energie had ik šŸ™‚
 
Ja, we gaan allemaal dood. Het is niet OF we dood gaan maar WANNEER. In de tussentijd kunnen we ervoor kiezen er een mooie tijd van te maken. Ik geloof dat ons doel op aarde is dat we een goed gevoel hebben. Dat we allemaal iets hebben waar we blij van worden, een drive. Iets waarin we geloven. En waarmee we de wereld kunnen dienen. We hebben allemaal een talent, een gave. En anderen zitten te wachten op jouw gave.

 

Zolang ik haar ken, is mijn vriendin bijvoorbeeld begaan met dieren. Daarom eet ze al zolang ik haar ken – langer dan vijftien jaar – geen vlees en steunt ze organisaties die zich inzetten voor dieren. Toen we collegaā€™s waren, had ze het daar ook vaak over. Ik kan het me nog goed herinneren. Ze zorgde er altijd voor dat alle collega’s bepaalde petities tekenden en zelfs foto’s instuurden. Zij heeft daar een passie voor, daarom gaat het verspreiden van informatie haar goed af. Hoeveel energie zou het geven als zij met die passie, dat vuur, ook iets gaat doen? Bij een bedrijf werken die eenzelfde missie en visie heeft bijvoorbeeld. Stapt ze dan niet blijer uit bed en gaat ze dan niet met veel meer voldoening slapen? Zou ze zich dan nog steeds afvragen, waar doe ik het allemaal voor? Nee, want ze weet waarvoor ze het doet en ze staat er volledig achter.

 

Zo heb ik, na een crisis, mijn vuur ook weer teruggevonden en ben ik Soulprinted begonnen om vrouwen te inspireren weer verbinding met zichzelf te maken en van binnenuit te stralen: hun ziel uit te drukken en het leven te creƫren waar ze oprecht blij van worden.
 
Weet jij waar jij het allemaal voor doet? Sta je ‘s ochtends blij op en ga je met een glimlach slapen? Of kriebelt er iets in je of voel je juist een enorme bal van energie en inspiratie die eruit moet, maar heb je de ruimte niet of weet je niet hoe je het moet doen? Hoe dan ook: de wereld staat te springen om jou. Wie jij werkelijk bent. Het wordt tijd jezelf te laten zien als de wereldverbeteraar, de idealist, de therapeut, kunstenaar, de coach, ondernemer, de vrouw die je bent. Hou jezelf niet langer in, maar laat het eruit. En ga voor een lichter en vrijer leven.
 

Liefs,

Maureen